Behandeling knieartrose volgens het stepped care-model.

Stepped care-model

Binnen Netwerk Artrose werken wij volgens het stepped care-model. Stepped care is een systematische en stapsgewijze aanpak van artrose die bestaat uit 3 stappen, waarbij het accent in de eerste stap ligt op voorlichting en thuis oefenen met bewegen.

Stap 1

Afhankelijk van uw klachten en mate van artrose wordt bepaald in welke stap u begint. Vaak is dit Stap 1 waarbij u voorlichting krijgt van uw fysiotherapeut en thuis, ondersteund door de Netwerk Artrose app, gaat oefenen met bewegen. Bewegen is namelijk een cruciaal onderdeel in de behandeling van artrose. Hierdoor worden uw spieren sterk en houdt u uw conditie op peil. Probeer, naast het oefenen met de app, daarom ook dagelijks een rondje te wandelen of te fietsen.

Stap 2

Wanneer Stap 1 niet het gewenste resultaat oplevert, wordt overgegaan naar Stap 2 en wordt u intensiever begeleidt door uw fysiotherapeut. Thuis oefenen met behulp van de app blijft ook in stap 2 een belangrijk onderdeel van uw behandeling. Als blijkt dat deze behandeling ook niet het gewenste resultaat heeft, vindt overleg tussen uw fysiotherapeut en één van de orthopedisch chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep plaats en wordt mogelijk overgegaan naar Stap 3.

Stap 3

In deze fase krijgt u een afspraak op de polikliniek Orthopedie waar de orthopedisch chirurg (aanvullend) onderzoek zal verrichten en wordt bepaald of u eventueel in aanmerking komt voor een operatieve behandeling van uw heup of knie.

Wij vinden het belangrijk om de behandeling van artrose op deze manier aan te pakken. In veel gevallen nemen de klachten na het doorlopen van Stap 1 namelijk al voldoende af waardoor u geen operatieve behandeling nodig heeft.

Download gratis de Netwerk Artrose App

Download de gratis Netwerk Artrose App via Google Play of App Store. Deze app biedt u op een efficiënte wijze, alle informatie omtrent uw behandeling.

Kies na installatie uw behandeling en stel uw behandeldatum in. Druk vervolgens op ‘Start’ en uw persoonlijke tijdlijn wordt gecreëerd.