Fysiotherapie bij artrose helpt bij het beter leren belasten van knie en heup.

Fysiotherapie en Netwerk Artrose App

De fysiotherapeut kan u goed helpen bij het weer beter leren belasten van de knie en heup en u zo helpen activiteiten te hervatten of uit te breiden die u weer graag zou willen doen. Daarnaast geeft de fysiotherapeut u heldere en uitgebreide informatie over artrose, zodat u goed begrijpt wat artrose is en wat u er zelf aan kunt doen.

Netwerk Artrose App

Vanuit Netwerk Artrose hebben wij een app ontwikkeld die bedoeld is om u te helpen om voldoende te bewegen en uw oefeningen te doen. Deze app is via onderstaande links te downloaden en te installeren op uw mobiele telefoon of tablet.

Na installatie van deze app selecteert u de behandeling (heupartrose of knieartrose) en voert de datum in van de eerste afspraak bij uw fysiotherapeut.

Op basis van deze datum wordt u een oefenschema aangeboden en wordt u via de app regelmatig herinnert aan het doen van uw oefeningen. Tijdens het eerste gesprek met uw fysiotherapeut zal de app verder toegelicht worden.

Mocht u niet over een mobiel apparaat beschikken, dan kunt u uw fysiotherapeut vragen om een papieren versie van het oefenschema.

Vergoeding fysiotherapie

Bij artrose aan het heup- en/of kniegewricht krijgt u de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft hiervoor dus géén aanvullend pakket nodig, maar dit kan wel gevolgen hebben voor uw eigen risico. Om voor vergoeding uit het basispakket in aanmerking te komen, dient u door uw huisarts, orthopedisch chirurg of reumatoloog te worden doorverwezen naar een fysiotherapeut voor de behandeling van uw artroseklachten.

Artrose Richtlijn

Voor meer informatie over artrose en fysiotherapie, vindt u hier de artrose richtlijn voor heup en knie 2018 van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.